Als u een eigen bedrijf heeft of wilt beginnen, verdient niet alleen het product en marketing aandacht, maar ook de rechtsvorm van het bedrijf. Wij begeleiden u graag bij het oprichten, overdragen of beëindigen van uw onderneming.
Ondernemingsrecht
Denkt u dan aan een advies over:
• de meest passende rechtsvorm (B.V., V.O.F., C.V., maatschap)
• aansprakelijkheid
• spreiden van risico’s
• participeren van derden
• overdracht
• fiscale gevolgen
• pensioen.
Rechtspersonen
Met de oprichting van een rechtspersoon kan de ondernemer het risico van aansprakelijkheid met zijn/haar privévermogen beperken. Daarnaast kan de juridische structuur van grote invloed zijn op de verkoopbaarheid en de continuïteit van de onderneming. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is de hiertoe meest gehanteerde rechtsvorm. Andere minder vaak gehanteerde rechtsvormen zijn: de coöperatie, de onderlinge waarborgmaatschappij, de naamloze vennootschap (N.V.) en het Europees Economisch Samenwerkingsverband (EESV).
Stichtingen en verenigingen
Wij hebben ruime ervaringen met de oprichting van stichtingen en/of verenigingen. Als u met uw wensen bij ons komt, zorgen wij voor statuten op maat.
B.V. (besloten vennootschap)
Ook voor de oprichting van een B.V. kunt u vanzelfsprekend bij ons terecht. We hebben verschillende modellen ontwikkeld; van zo kort mogelijk tot zeer uitvoerig. Kom langs voor een gesprek.
Bedrijfsoverdracht
Indien een ondernemer -al dan niet middels een BV of NV- zijn bedrijf wil overdragen, zal hij met een aantal vragen worden geconfronteerd. Wie gaat de onderneming voorzetten? Hoe bereiken we dat er zo min mogelijk belasting betaald hoeft te worden? Ook kan er een financieringsprobleem ontstaan (hoe gaat de voortzetter alles betalen?).
Naast het advies van een belastingadviseur en/of accountant speelt de notaris een belangrijke adviserende rol. Wij kunnen u hierbij goed van dienst zijn.